Welkom bij EénGeheel

Het onderwijs is er om kinderen voor te bereiden op een continu veranderende maatschappij. We moeten kinderen voorbereiden om volwassen deelnemers van die maatschappij te worden. Volwassenen die weten hoe we met elkaar, met verschillende meningen en met veranderingen omgaan. Volwassenen die kunnen bijdragen aan het geheel en weten hoe we de krachten van onszelf en van elkaar kunnen bundelen. 

Er zijn veel verschillende manieren om vraagstukken op school aan te pakken. En elke manier heeft zijn eigen uitgangspunten en zijn eigen uitingsvorm.

Als jij als leerkracht extra gereedschap zoekt om je werk beter te kunnen uitvoeren en de binding in je groep wilt bevorderen, dan raden we je aan om kennis te maken met de kracht van de Systemische benadering.

Herken je dit? Het kind dat geen grenzen lijkt te kennen, het kind dat zijn kwaliteiten niet gebruikt, het kind dat geen keuzes kan maken, het kind dat steeds een appèl op je doet alsof je zijn vader of moeder bent, het kind dat zich voor iedereen verantwoordelijk voelt.....

Herken je dit? De leerkracht die een kind niet kan bereiken, de leerkracht die ouderlijke gevoelens krijgt voor een kind, de leerkracht die het niet lukt de orde te bewaren, de leerkracht die altijd zieke collega's vervangt en extra taken doet, de leerkracht die niet om hulp kan vragen of hulp kan aannemen, de leerkracht die steeds weer tegen oudergesprekken opziet, de leerkracht die alle energie stopt in zijn werk en voor zichzelf niets meer overhoudt, de leerkracht die uitgeblust raakt? 

Heb je gemerkt dat je je bij enkele voorbeelden aangesproken voelt? Wil je hier anders mee om gaan?

In de training: 'Systemisch Werk in het onderwijs' van EénGeheel leer je patronen te herkennen en krijg je handvatten om hier mee om te gaan.